Workday Office Headquarters and Parking Garage

Pleasanton, California

  • Services Structural Engineering
  • Market(s) Office, Parking
  • Sustainability LEED Platinum 865-kw Solar Array
  • Awards Office Building (Concept), Rethinking The Future Awards, 2015

410,000

gross square feet

6

stories

370,000

gross square foot parking structure
  • Owner Workday
  • Architect Gensler (office)
    Watry Design, Inc. (parking)
  • Contractor DPR Construction
  • Team San Francisco, CA
Workday Office Headquarters and Parking Garage Workday Office Headquarters and Parking Garage

Workday’s headquarters, the tallest office building in Pleasanton, will be home to up to 2,200 employees. This state-of-the-art hub is a testament to their core values, including employees, customer service, innovation and fun.

The foundations for the office, podium and western parking structure will be founded on spread footings supported by strengthened soil at the basement level. The soil will be strengthened with drilled displacement sand-cement columns. The east garage will be supported at grade with auger cast piles, pile caps, and grade beams which span over existing utility lines and junction boxes. The ground floor slab of the east parking structure is a spanning structural slab-on-grade which will have precast lift out panels and beams to provide access to the existing utility lines and junction boxes.

The garage building framing system consists of mild steel slabs over long span precast beams, girders and columns with cast-in-place concrete shear walls consisting of elevator cores, discrete walls and curved walls on the main elevation. The western and eastern parking structure are separated by a seismic joint. At the upper levels the garage perimeter has a continuous screen wall while the lower level has a green screen. Above the entire roof parking level are long span steel trusses supporting photovoltaic panels.

The foundations for the office, podium and western parking structure are founded on spread footings supported by strengthened soil at the basement level. The soil is strengthened with drilled displacement sand-cement columns. The east garage is supported at grade with auger cast piles, pile caps, and grade beams which span over existing utility lines and junction boxes. The ground floor slab of the east parking structure is a spanning structural slab-on-grade which has precast lift out panels and beams to provide access to the existing utility lines and junction boxes.

Sustainable design measures include a large solar array that provides up to one-third of the building’s electricity, an innovative onsite greywater recycling system designed to save up to 720,000 gallons of water each year, and a “cool roof” to mitigate the urban heat island effect.

Workday Office Headquarters and Parking Garage

All Projects

Browse our portfolio to learn more about the breadth of our experience.

Workday Office Headquarters and Parking Garage

Let's Connect

Discover more about our many teams and what makes them unique.